خواص زعفران بری سلامتی

مهم ترین خواص شگفت انگیز زعفران برای سلامتی که باید بدانید!

زعفران (Saffron ) که اصطلاحاً به آن طلای خوراکی نیز گفته می شود، به دلیل خواص فوق العاده ای که در تمامی زمینه ها به خصوص سلامتی دارد سال های سال است که طرفداران بسیاری از تمامی نقاط جهان دارد و هر روزه به شمار طرفداران این خوراکی طلایی افزوده می شود. اگر شما هم کنجکاو هستید چرا زعفران این همه طرفدار دارد و یا چه فوایدی برای سلامتی دارد، این مقاله دقیقاً همان مطلبی است که به دنبال آن بوده اید. بنابراین در ادامه با ما همراه باشید تا راز محبویت زعفران را برای شما فاش کنیم.

زعفران چه فوایدی برای سلامتی دارد؟

کمتر کسی است که با خواص فوق العاده ی زعفران آشنایی نداشته باشد و یا شیفته ی عطر و طعم بی نظیر آن نباشد. البته زعفران به جز عطر و طعم وصف نشدنی ای که دارد، دارای خواص و فواید بیشماری است که ما در ادامه به چند مورد از مهم ترینِ آن ها اشاره کرده ایم:

  1. 1.    سرشار از آنتی اکسیدان ها: از آن جایی که زعفران منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها می باشد، می تواند از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت کند.
  2. دارای خاصیت ضد افسردگی: طبق مطالعات انجام شده، مصرف روزانه 30 میلی گرم زعفران می تواند بیشتر از دارو هایی مانند فلوکستین، ایمی پرامین و سیتالوپرام ( دارو های متداول برای درمان افسردگی ) موثر باشد.
  3. افزایش ایمنی بدن: زعفران به دلیل داشتن اسید اسکوربیک که حاوی مقادیر بسیاری از ویتامین سی می باشد، در تقویت و افزایش تولید گلبول های سفید خون موثر بوده و منجر به تقویت سیستم دفاعی و ایمنی بدن خواهد شد.
  4. افزایش گردش خون: زعفران با داشتن مقادیر بالایی از آهن، باعث می شود اکسیژن بیشتری به اندام های بدن رسیده و در نتیجه گردش خون و سوخت و ساز بدن نیز بیشتر شود.
  5. حفظ سلامت قلب: پتاسیم قادر است موجب جلوگیری از افزایش فشار خون شود. از آن جایی که زعفران سرشار از پتاسیم می باشد، در حفظ و بهبود سلامت قلب بسیار موثر است.
  6. کنترل دیابت خون: دیابت یکی از خطرناک ترین بیماری ها در عصر حاضر است. اما خبر خوش این است که منگنز موجود در زعفران می تواند به کاهش و تنظیم قند خون کمک بسیاری کند. بنابراین اگر به بیماری قند خون مبتلا هستید، زعفران مصرف کنید.
  7. کاهش استرس و اضطراب: سافرانال موجود در زعفران علاوه بر خواص آرام بخشی که دارد، می تواند به رفع اضطراب و استرس و بهبود الگو های خواب نیز کمک بسیاری کند.
  8. تقویت استخوان ها: مواد معدنی و ترکیبات آلی موجود در زعفران موجب جذب بهتر مواد مغذی به خصوص کلسیم در بدن می شوند و با حداکثر کردن میزان جذب کلسیم از خوراکی ها، بدن به بهبود و تقویت استخوان ها می پردازد و بسیاری از بیماری ‌هایی که بر اثر کمبود کلسیم به وجود می آیند مانند پوکی استخوان و… قابل درمان خواهند بود.
  9. بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن: همانطور که می دانید، انواع ویتامین B نقش مهمی در بدن ایفا می‌کنند. زعفران نیز حاوی مقادیر بالایی از ویتامین ب 6 می باشد که به بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن کمک می کند.
  10. جلوگیری و درمان سرطان: وجود بیش از ده‌ نوع آنتی اکسیدان در زعفران موجب شده است زعفران به طرز شگفت انگیزی در بهبود سرطان و جلوگیری از جهش سلول های سرطانی یا مرگ سلول‌ های سالم موثر باشد.
  11. رفع مشکلات معده: زعفران به دلیل خواص آرام بخش و ضد التهابی ای که دارد در کاهش ناراحتی های معده و رفع نفخ شکم مفید بوده و موجب کاهش اثرات بیماری هایی مانند یبوست، گرفتگی معده، زخم معده و… می شود.
  12. درمان التهاب و کاهش درد: وجود آنتی اکسیدان و دیگر مواد معدنی در زعفران می تواند سرعت روند بهبود را افزایش داده و التهاب ها را درمان کند. همچنین می تواند در بهبود آسیب‌ های ناشی از فعالیت های ورزشی، آرتریت، نقرس، زخم‌ ها و تمامی التهابات موثر باشد.
  13. درمان بی نظمی قاعدگی: سال های بسیاری است که در طب سنتی هند و ایران برای درمان بی نظمی عادت ماهیانه ی خانم ها و کاهش دل درد در این دوره، از زعفران استفاده می شود.
  14. بهبود عملکرد ریه: مصرف زعفران تأثیر بسیاری در حفاظت از بافت های ریه در برابر عفونت و بیماری هایی مانند آسم، برونشیت، پارکینسون، تنگی نفس و… دارد.

چرا رنگ زعفران قرمز است؟

وجود آنتی اکسیدان هایی مانند کروسین، سافرانال، کامفرول، کروستین و بسیاری از آنتی اکسیدان های دیگر در کنار رنگدانه های کاروتنوئید موجب قرمزی رنگ زعفران می شوند.

ترکیبات زعفران

زعفران دارای بیش از 150 ترکیب بی نظیر از جمله انواع کاروتنوئید ها، سافرانال، کروسین، آنتی اکسیدان ‌ها، مواد بیو شیمیایی، مواد معدنی و ویتامین‌ های ضروری می باشد که موجبات سلامتی پوست، بدن، ارگان های اصلی و… را فراهم می کند.

مصارف زعفران

Dry buds of saffron solated on white background
  1. مصرف خوراکی زعفران

مصرف زعفران در انواع غذا، نوشیدنی، دمنوش، چای و… رایج می باشد.

  • مصرف دارویی زعفران

معمولاً از زعفران به دلیل خواص نشاط آوری که دارد در درمان افسردگی های خفیف و متوسط آن هم تحت نظر استفاده می شود.

  • مصرف آرایشی بهداشتی زعفران

محصولات آرایشی و بهداشتی بسیاری بر پایه ی زعفران تولید شده اند که از جمله آن ها می توان به ماسک های صورت، کرم، شامپو و… اشاره کرد.

عوارض جانبی زعفران

مصرف زعفران در مقادیر کم دارای عوارض جانبی شایع یا حتی آلرژیک نمی باشد. اما مصرف نا آگاهانه و بیش از حد زعفران می تواند مسمومیت ها و خطرات جدی ای را به دنبال داشته باشد. در نتیجه از مصرف آن در دوز های بالا جداً خودداری نمایید.

طرز تهیه ی دمنوش زعفران

Pile of Saffron in glass jar, isolated on white background. Dried saffron spice

مواد لازم :زعفران یک چهارم قاشق مربا خوری ( به ازای هر نفر ) + عسل یک قاشق غذا خوری + مقداری آب جوش

نکته خوشمزه 1: به جای عسل از شکر و نبات نیز می توانید استفاده کنید.

نکته خوشمزه 2: برای مطبوع تر شدن  عطر، طعم و خواص آرام بخش می توانید 2 قاشق  غذا خوری گلاب نیز به دمنوش خود اضافه کنید.

طرز تهیه: مواد لازم را در قوری ریخته و مقداری آب جوش بر روی آن ها بریزید. سپس آن ها را با یکدیگر ترکیب نموده و پس از حل شدن زعفران، عسل و آب کمی آب جوش بیشتر به قوری اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه بر روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا دم بکشد. حالا دمنوش زعفران شما آماده است. نوش جان :)

خواص دمنوش زعفران :

  • اشتها آور
  • دارای خاصیت ضد اضطراب
  • نشاط آور و ضد افسردگی
  • رفع نفخ معده و کمک به هضم غذا
  • تسهیل گردش خون
  • کاهش فشار خون
  • خاصیت ادرار آور
  • پاکسازی کلیه و مثانه
  • ضد سرطان

شرایط صحیح نگهداری زعفران

تغییرات آب و هوا، شرایط جغرافیایی، محل نگهداری زعفران و بسیاری از عوامل دیگر می توانند بر روی کیفیت و میزان تاثیر گذاری زعفران موثر باشند. بنابراین لازم به ذکر است که اگر از زعفران به درستی و در شرایط مناسب نگهداری نشود، ممکن است خواص خود را از دست بدهد و یا به گیاهی با تاثیرات مضر و حتی با عوارض جانبی تبدیل شود زیرا در زعفران ماده ای به نام سافرانال وجود دارد که دارای خاصیت میکروب کشی می باشد اما اگر به مقدار زیادی مصرف شود می تواند به اثرات جبران نا پذیری مانند مسمومیت و حتی مرگ بیانجامد پس در نگهداری و مصرف به اندازه ی زعفران بسیار دقت داشته باشید.

زعفران تقلبی را بشناسید!

متاسفانه زعفران های تقلبی از ترکیب زعفران خالص با رنگ های غیر استاندارد، مواد نگهدارنده و… تولید می شوند که در تمامی موارد ممکن است خطرات جبران نا پذیری برای مصرف کننده داشته باشند و تنها راهی که برای جلوگیری از عوارض زعفران تقلبی وجود دارد، مصرف نکردن آن و استفاده از زعفران های اصل می باشد. اما تشخیص زعفران تقلبی از زعفران اصل کار بسیار سختی است و یا باید خودتان تجربه ی کافی در این زمینه کسب کنید که بسیار زمان بر است و یا از فروشگاه های معتبر زعفران اصل را خریداری کنید.

سخن پایانی

زعفران هم گیاه و هم ادویه ای ارزشمند و مفید است که تاثیرات شگفت انگیز بسیاری در سلامتی مانند بهبود خلق و خو، افزایش میل و عملکرد جنسی، کاهش علائمPMS ، کاهش وزن و… دارد و از آن جایی که افزودن آن به رژیم غذایی بسیار آسان است، یکی از پر طرفدار ترین خوراکی ها محسوب می شود. بنابراین اگر شما نیز مایل هستید از هزاران فواید زعفران بهره ببرید، پیشنهاد ما به شما خرید زعفران اصل از مراکز معتبر می باشد. همچنین شما همراهان گرامی می توانید با مراجعه به https://padenaa.ir/ علاوه بر مطالعه ی مقالات تخصصی در زمینه ی سلامتی، از آخرین قیمت های محصولات طبیعی و با کیفیت مطلع شوید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *